Liever rijles van een vrouwelijke instructrice? Alles over vrouwen rijschool Den Haag!

Het is mogelijk om bij STARTER Rijschool met een vrouwelijke instructrice te lessen. Niet altijd vind je het misschien fijn om met een mannelijke instructrice te lessen en daarom. Dat kunnen wij als rijschool heel goed begrijpen. De meeste vrouwen leren anders autorijden dan mannen. Dat geldt ook voor het leren besturen van een auto. Vrouwen hebben vaak een ander soort aandacht en steun nodig dan mannen. Soms krijgen vrouwen niet de juiste middelen aangereikt om overzicht te houden en ontspannen te leren rijden. Ze worden hierdoor onzeker en verliezen controle in moeilijke situaties. Om te leren autorijden heb je dan meer aan een vrouwelijke instructeur. Vrouwen zijn nauwkeuriger, hebben meer geduld en vinden het vaak niet vervelend om dingen meerdere keren uit te leggen. Ook hebben vrouwen eerder iets door als er iets is met de leerling en kun je bij ze terecht voor emotionele steun. Vrouwen krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen. Het is in ieder geval verstandig om voor de rijopleiding voor vrouwen te kiezen als je bij voorbaat al tegen de rijlessen opziet.

Persoonlijk advies

Een proefles duurt 75 minuten inclusief gesprek. Na je proefles kun je bepalen of je verder wilt met het volgen van rijlessen bij jouw rijinstructrice en of je een rijlespakket afneemt. Na je eerste rijles krijg je een advies over het te kiezen RIJLESPAKKET

Wat voor lesmethode?

De  rijlessen voor vrouwen worden opgebouwd volgens de stap-voor-stapmethode: je krijgt gestructureerd autorijles in een logische volgorde, gebaseerd op je eigen tempo. Je krijgt rijles van een vaste rij – instructrice in steeds dezelfde auto.

Rijopleiding voor vrouwen Den Haag en omstreken

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat je goed en verantwoord leert autorijden en niet dat je ’even’ het rijbewijs haalt. Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding je wilt volgen. Wil je zo snel mogelijk op pad of heb je alle tijd met het behalen van het rijbewijs? Hoe snel je je rijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat jij wilt. Veruit de meeste vrouwen kiezen voor een reguliere rijopleiding. Je volgt 1 of meerdere keren per week rijles en je werkt zo naar je tussentijdse toets en praktijkexamen toe.

Neem meerdere malen per week rijles

Niet alleen heb je dan sneller je rijbewijs, je zal uiteindelijk ook minder rijlessen nodig hebben. Als je 1 x per week een uur rijles neemt wordt je rijbewijs halen een erg lang verhaal en is het gevaar groot dat je je motivatie kwijt raakt. Je bent meer dan de helft van je rijles tijd kwijt aan herhalen. Hierdoor blijft er veel minder lestijd over voor het aanleren van nieuwe dingen en heb je dus meer rijlessen nodig dan noodzakelijk. Rijlessen van 90 minuten zijn daarom veel effectiever dan een rijles van 1 uur! We raden je aan 2 maal per week een rijles te nemen indien je de tijd en de financiële middelen hebt.

Volg je rijopleiding voor vrouwen zoveel mogelijk overdag als dit mogelijk is. In het begin is het niet zo erg, maar hoe verder je vordert in je rijopleiding, hoe belangrijker het wordt dat je complexe verkeerssituaties oefent. Een examinator verwacht dat je ook complexe verkeerssituaties zelfstandig en veilig oplost. Omdat je deze verkeerssituaties in de verkeersdrukte overdag vaker tegenkomt dan in de avonduren, zijn je rijlessen overdag waardevoller omdat je in deze rijlessen meer verkeerssituaties kunt trainen.

Zwanger tijdens je rijopleiding

De eerste maanden van je zwangerschap kun je uiteraard zonder enig probleem zelf auto rijden. In veel auto’s zijn de stoelen en het stuur tegenwoordig zo te verstellen, dat je dikke buik er ook de laatste maanden nog wel tussen past. Maar er zijn aanwijzingen dat je reactievermogen die laatste maanden wat minder is en je je moeilijker kunt concentreren. Ons advies is in overleg moet je instructeur/trice een lesplan te maken en te stoppen met je rijopleiding tot je je niet meer zeker of lekker voelt achter het stuur. Onze ervaring is dat je rondt de zevende maand moeite krijgt met je dikke buik en de nodige concentratie problemen, neem pauze en begin één tot twee maanden na de bevalling weer met rijles.