Motor lespakketten & prijzen

★ MEEST GEKOZEN! ★

Starter Pakket

999,-

i.p.v. €1085- (€86,- jouw voordeel)

14 uur (7 lessen van 100 minuten)
1x AVB examen
1x AVD examen
*Gratis* AVB her-examens
Nieuwste lesmotors
In termijnen betalen
Vooraf ingekochte CBR examen plaatsen!

★ MEEST GEKOZEN! ★

Top Pakket

1350,-

i.p.v. €1445 (€95,- jouw voordeel)

22 uur (11 lessen van 100 minuten)
1x AVB examen
1x AVD examen
*Gratis* AVB her-examens
Nieuwste lesmotors
In termijnen betalen
Vooraf ingekochte CBR examen plaatsen!

Master Pakket

1699,-

i.p.v. €1805,- (€106,- jouw voordeel)

30 uur (15 lessen van 100 minuten)
1x AVB examen
1x AVD examen
*Gratis* AVB her-examens
Nieuwste lesmotors
In termijnen betalen
Vooraf ingekochte CBR examen plaatsen!

Heb je gekozen voor een pakket en houd je nog lessen over nadat je geslaagd bent? Dan betalen we jou het resterende bedrag natuurlijk terug. Je betaalt dus nooit teveel. * De proefles bedraagt € 60,-. Indien je de rijopleiding bij ons voortzet ontvang je dit bedrag terug als korting, deze korting is reeds verwerkt in onze actiepakketten.

Omschrijving

Prijs

€0,- *

AVB examen

€199,-

AVD examen

€299,-

Spoed aanvraag AVD examen

€375,-

Vraag nu een GRATIS proefles

Vragen & antwoorden

Het motorrijbewijs bestaat uit 3 delen; theorie, AVB (algemene voertuig beheersing) en AVD (algemeen verkeersdeelname). Je kunt meteen beginnen met lessen zodra je 18 bent. Voordat je een AVD examen gaat doen, moet je je theorie wel behaald hebben. Tijdens je eerste les gaat de instructeur ook bekijken wat je kunt, en geeft een advies welk lespakket je nodig zult hebben.

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar. Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar of kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1.
Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 21 jaar (was 24 jaar). Er komt dan een code 80 op het rijbewijs. Na 2 jaar vervalt de code 80. Denk eraan dat je wel je rijbewijs opnieuw aanvraagt na die 2 jaar. Anders moet je wachten tot je 24 jaar bent. Met code 80 mag je rijden op een driewielige motor (>15 kw), een A1 motor of een A2 motor. Na 2 jaar of bij het bereiken van de leeftijd van 24 jaar, mag je op een tweewielige A motor rijden.
Ben je 24 jaar en ouder en wil je het motorrijbewijs behalen? Dan mag je gelijk voor het ‘zware’ rijbewijs, rijbewijs A. Ben je in het bezit van je A2 rijbewijs en wil je graag je A rijbewijs halen? Als je 2 jaar in het bezit bent van je A2 rijbewijs en je bent 24 jaar of ouder, dan kun je een combi-examen doen. Dit houdt in dat je AVB en AVD in 1 examen gaat doen. Je hoeft niet opnieuw je theorie te behalen.

  • Je bent verplicht om een goedgekeurde helm te dragen; deze hebben wij voor je te leen. 
  • Je draagt handschoenen die de hand bedekken en zoveel mogelijk ook het polsgewricht, deze hebben wij voor je te leen. 
  • Je draagt hoge schoenen of laarzen die de enkel bedekken. 
  • Je draagt stevige kleding waarvan de broek de benen bedekt. De jas moet het bovenlichaam en de armen helemaal bedekken.

Wij hebben genoeg motorkleding wat je mag lenen tijdens het lessen en het afleggen van je examen.

Voor het praktijkexamen voertuigbeheersing A voer je zeven van de twaalf mogelijke oefeningen uit. Deze oefeningen zijn ingedeeld in vier clusters. Uit elke cluster (behalve cluster 1) krijg je twee oefeningen. De verplichte oefening en een oefening naar keuze van de examinator.

Cluster 1 
Lopen met de motor,  achteruit inparkeren en op de standaard zetten (deze oefening is verplicht). 

Cluster 2
Halve draai, langzame slalom (Verplicht) , denkbeeldige 8, wegrijden uit een parkeervak, stapvoets rijden.

Cluster 3
Uitwijk oefening (Verplicht), snelle slalom, vertragingsoefening.

Cluster 4 
Noodstop (Verplicht), stopproef en precisiestop.

Elke oefening mag je bij onvoldoende resultaat één keer overdoen. Om te slagen dien je vijf van de zeven oefeningen succesvol af te ronden. Daarbij voer je in de clusters twee tot en met vier minimaal één oefening correct uit.

Het praktijkexamen verkeersdeelneming voor de motor duurt 55 minuten.
Eerst krijg je een inleidend gesprek met de examinator in het examencentrum. Dan volgen op het parkeerterrein de ogentest en een aantal voorbereiding- en controlehandelingen bij de examenmotor.

Daarna gaat de examenrit van start. De examinator en je rij-instructeur volgen je in een auto. De examinator let onder meer op je kijkgedrag, de plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.  Direct na afloop van het examen verkeersdeelneming vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag.